Wednesday, July 03, 2013

Maxwell gembira di PSG

Maxwell telah bermain untuk Ajax, Inter Milan dan Barcelona.

Maxwell telah menyatakan hasratnya untuk menyempurnakan kontrak di Paris Saint-Germain, namun mengakui masih boleh menamatkan kariernya di tempat asal, Brazil.
 
Diambil dari Barcelona pada Januari tahun lepas, Maxwell, 31, adalah salah satu daripada pemainpaling konsisten PSG dalam perjalanan mereka ke gelaran Ligue 1 musim lalu. 
 
Walaupun juara Perancis dilaporkan mahu membawa bek kiri Lille, Lucas Digne ke Parc des Princes pada musim panas ini, langkah itu dilihat lebih sebagai memberi sokongan dan pengganti akhirnya untuk Maxwell bukannya pemain bawah-20 Perancis segera merampas posisi warga Brazil itu.
 
Bekas pertahanan Ajax dan Inter Milan itu juga berkata dia tidak melihat dirinya meninggalkan ibu negara Perancis dalam masa terdekat.
 
"Objektif saya adalah kekal sehingga akhir kontrak pada 2015," katanya. "Kami akan melihat apa yang datang selepas itu. Saya akan melihat tawaran."
 
Diperkenalkan dari Cruzeiro oleh Ajax ketika masih remaja, Maxwell telah selesa dengan bola sepak Eropah, dan bercakap bahasa Perancis dengan begitu baik, tidak seperti lain-lain pemain belian kosmopolitan PSG. Walau bagaimanapun, walaupun telah bermain di Eropah untuk lebih sedekad, dia mengakui dia juga mungkin terdorong untuk menyertai liga domestik Brazil.
 
"Saya tak pernah tolak kemungkinan kembali ke Brazil, walaupun saya tak pernah bermain di sana sebagai profesional," katanya. "Saya penyokong Vasco da Gama. Kita akan melihat tentang itu bila tiba masanya."
 
Top 10 Berita Hangat
 1. Bayer Leverkusen tegaskan Hakan Calhanoglu akan kekal
 2. Lyon Yakin Alexandre Lacazette Tidak Akan Dijual
 3. Wolfsburg tolak khabar angin Ricardo Rodriguez ke United
 4. Raul Garcia sokong Torres kembali ke Atletico
 5. Agger Memikirkan Masa Depannya Bersama Liverpool
 6. Monaco boleh gantikan James Rodriguez - Germain
 7. Ranocchia Menolak Tawaran Juventus
 8. Kramer tergoda dengan minat Napoli
 9. Cristian Rodriguez mahu tinggalkan Atletico Madrid
 10. Van Persie Akan Jadi Kapten Man United Baru - Bryan Robson

 

Share this article : DIGGDigg it! FACEBOOKFacebook GoogleBuzzGoogle Buzz
 
 
 
 
 

© 2003 - 2011, Copyright www.wiselonline.com, All Rights Reserved 
Best View in 1024 x 768 with IE 7+ & Firefox 3.6 and above | Mobile Web Version