Dzeko tiada tempat di Bayern.
Ottmar Hitzfeld menyuarakan pendapatnya bahawa pembelian Edin Dzeko dari Manchester City bukan satu kemestian kepada Bayern Munich kerana mereka sudah mempunyai penyerang yang cukup.
Beberapa laporan baru-baru ini menyatakan The Bavarians berminat menambah bekas bintang Wolfsburg ke skuad mereka musim panas ini, namun 'Ketua' merasakan mereka tidak perlukan penyerang setakat ini.
"Dzeko? Saya rasa Bayern sudah cukup striker dengan ketibaan (Claudio) Pizarro, dan dengan (Nils) Petersen kekal. Kami tak perlu tandatangani seorang lagi striker," kata Hitzfeld.
"Itu melainkan jika jurulatih memutuskan beralih formasi dua striker. Namun, Bayern sudah memiliki Gomez dalam formasi semasa mereka 4-2-3-1, dengan Pizarro sebagai sokongan. Satu lagi striker berprofil tinggi ada dalam simpanan." |